IJsclub “De Lee”

Iedere winter is het weer spannend: zodra het één nacht heeft gevroren slaat bij mij de koorts toe. Kan er geschaatst worden?
Ik ben niet de enige getuige de vele ijsbanen die ons land kent. En dan bedoel ik niet kunstijsbanen maar échte ijsbanen: natuurijs. Ofschoon er zelden natuurijs ligt herken je een ijsbaan het hele jaar door. Aan de lichtmasten, aan het dijkje rondom een weiland en natuurlijk aan de mooie clubgebouwtjes.

Het clubhuis van IJsclub De Lee aan de Ganzenweg in Enter

Tijdens een wandeling langs de Regge ontdekte ik het prachtige clubhuis van IJsclub De Lee in Enter. Al schaatsend heb je hier aan het eind van de middag uitzicht op de ondergaande zon achter de kerktoren van Enter.
De ijsbaan ligt een flink eind buiten de bebouwde kom zodat te hopen is dat de schaatsers binnen in het clubhuis hun handen kunnen warmen aan een potkachel alvorens zij de ijzers onder binden.

De bosrand zorgt voor beschutting tegen de koude oostenwind.